dimarts, 11 de setembre del 2012

El dia de la Pica ha arribat

Al mig el Sotllo i a la dreta la Pica, foto feta des del Pic de Baborte (Foto: Andrés Maderal)
Avui és un dia emblemàtic en el que amants de la muntanya de tota Catalunya aprofiten la Diada per pujar el cim més significatiu de Catalunya. Parlem com no de la Pica d’estats, un pic de 3143m que es poden fer perfectament en dos dies amb una mica de preparació física. 
La ruta habitual comença des d’un refugi, però nosaltres us recomanem fer-ho des de l’últim poble al s'hi pot arribar, parlem d' Areu, un bonic poble del Pirineu. Això us augmentarà uns pocs km més el recorregut, però de ben segur que la fauna i la flora us recompensaran.
Abans del cim (Foto A.Maderal)
Durant aquests dies, la afluència massiva d’excursionistes farà que les possibilitats de perdre’s o desorientar-se siguin quasi nul·les, doncs us trobareu constantment amb altres excursionistes tant de pujada com de baixada, per contra, un cop siguem al cim ens costarà una mica aconseguir una foto amb la popular estelada ja que la cua es gairebé assegurada.Tot i això, si durant el primer dia fem un petit esforç més i el campament base el fem poc abans d'arribar, només caldrà matinar una mica per poder evitar les "hores punta" al cim.
Aglomeració al cim (Foto: A.
Amb el bon ambient que es respira, i una mica de calma, tots podrem gaudir de la Pica d’Estats en el seu dia estrella, sense acabar amb més mal de cap que un dilluns després de creuar tota al ciutat a les 9:00 del matí.
A continuació us deixem un vídeo on podreu observar des de casa com es una Diada en la famosa muntanya: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada